Investigació Matrimonial

Saps què consisteixen les investigacions matrimonials?

La investigació matrimonial és cada cop més comuna i sol·licitada, i en contra del que la gent pogués pensar, no se centra només en les infidelitats.

Així que Què et podem oferir com a detectius privats en investigacions matrimonials?

  • Informes Prematrimonials.
  • Impagament de pensions de divorci.
  • Cerca dactius guanyals.
  • Modificació de les mides del divorci.
  • Comportament parental durant règim de visites i torn de custòdia.
  • Verificació de condicions per a pensions compensatòries.
  • Verificació de relacions maritals a domicili familiar.
  • i si, les infidelitats conjugals.

Informes Prematrimonials.

Són aquest tipus d’investigacions que es realitzen per poder oferir al client que ho sol·liciti un informe sobre la persona amb qui es casarà. Aquest tipus de serveis els demana tant un dels futurs conjugues com algú de la família directa.

La intenció no és cap altra que esbrinar algun aspecte ocult d’aquella persona a investigar.

Sol sol·licitar-se per algun tipus de desconfiança. O bé pel comportament d’aquesta persona o perquè la part que sol·licita la investigació té molts interessos a salvaguardar. Des de econòmics, patrimonials o reputacionals.

De vegades també tenen a veure amb la mala vida, professions ocultes, consum d’estupefaents la varietat és àmplia i el ventall enorme.

Impagament de pensions de divorci.

Aquí ens trobem a l’altre extrem temporal. Són investigacions que se sol·liciten un cop finalitzada la relació. El supòsit més comú és quan una de les parts ha de pagar una pensió compensatòria a laltra part. I ens solen contractar tant qui han de passar la pensió de vegades com la persona que l’ha de rebre en altres.

Quan qui paga la pensió és la persona que ens contracta.

En aquest tipus de contractació el que ens sol·liciten és demostrar que l’altra persona ha variat substancialment les seves condicions personals i econòmiques des que es va realitzar el conveni regulador.

De vegades la persona està treballant en negre i no vol declarar aquest ingrés per no veure afectada la quantia de la pensió que rep. En altres simplement treballa de manera regular, però no ho ha comunicat. També és habitual fer comprovacions de convivència. Conèixer quina és la situació familiar actual de l’altra part pot influir en aspectes tan importants com l’ús de l’habitatge, el pagament d’un lloguer, una hipoteca o fins i tot la custòdia dels menors, que comentarem més endavant.

Quan qui cobra la pensió és la persona que ens contracta.

Aquests clients el que volen demostrar és que la persona que hauria d’estar pagant la pensió i no ho fa per raons d’insolvència, té realment més ingressos dels que diu tenir. O bé pel fet que diu no tenir feina, i cal demostrar que sí que està treballant. O bé per dir que treballa poques hores i té pocs ingressos i realment treballa més de què diu.

Cerca dactius guanyals.

Aquest tipus d’investigacions són les més complexes, ja que en cas que algun dels conjugues ens sol·liciti la recerca d’actius guanys voldrà dir que l’altra part ja s’ha preocupat d’amagar-los.

I encara que lexpressió no sigui la més correcta, si ha fet bé els deures, serà molt difícil de trobar, o com a mínim de relacionar a bot aviat. És per això que una experta investigació sobre aquest assumpte és la millor solució per aflorar patrimoni amagat i béns desapareguts o que ni tan sols se sabia que existien.

Per això s’haurà d’haver realitzat un inventari de guany previ a la sol·licitud de la investigació per conèixer l’estat de la situació actual, com a mera fotografia del que tenim fins aleshores, ia partir d’aquí estirar del fil.

Així entenem per béns de guanys:

  • Tots aquells que procedeixin del treball o de la indústria de qualsevol dels dos integrants del matrimoni.
  • Les rendes, els interessos o qualsevol tipus de benefici que generin els béns privatius o els béns guanys
  • Els béns obtinguts pel matrimoni amb diners de guanys
  • Tot allò obtingut per dret de retracte sobre un bé de guanys
  • Aquells negocis, establiments o empreses fundats per algun dels cònjuges durant el matrimoni amb diners comuns (guanys)
  • Els béns dús propi que tingui un alt valor (obres dart, col·leccions o simplement aquells que tingui un gran import econòmic)
  • Tots els guanys obtinguts per qualsevol dels cònjuges procedents de jocs d’atzar
  • Tot allò que hagi estat heretat o donat conjuntament al matrimoni mentre aquest segueixi vigent

Investigació del progenitor durant el torn de custòdia al règim de visites.

També és un dels serveis més habituals. I gràcies als nostres informes s’han aconseguit modificar els règims de custòdia o de vistes dels menors.

  • Demostrar les activitats que realitzen els progenitors quan estan a cura dels seus fills és moltes vegades una prova fonamental per aportar com a prova en un procés de modificació de mesures.
  • Quins serveis són els més habituals?
  • Verificar la convivència d´un dels progenitors amb algú que podria ser perjudicial
  • Demostrar casos de distracció per part del progenitor custodi
  • Casos de drogoaddicció o alcoholisme amb el menor a càrrec.
  • Conducció a estats d’embridesa.
  • Freqüentar llocs no apropiats per a un menor.

Verificació de relacions maritals al domicili familiar

Res no pot impedir que les parelles refacin la seva vida després de la ruptura del seu matrimoni, però l’últim comunicat de la Tribunal Suprem està definint l’impacte d’això en les conseqüències dels elements especificats a la sentència de divorci segons cada cas concret.


El més normal és començar una nova relació després d’un període de descans, començar una vida amb una parella nova o una relació estable, o fins i tot tornar a casar-se. Tot i això, això pot suposar que, en una situació hipotètica, la pensió compensatòria que ja gaudia desapareix, o, des de l’última sentència del nostre Tribunal Suprem, l’ús de la casa que alguna vegada va ser habitatge familiar també desapareixerà si la parella acabada de entrar a viure en aquest.

Cito textualment d’ https ://www.mundojuridico.info/extincion-del-uso-de-la-vivienda-familiar-por-convivir-con-una-nova-pareja/

«És un fet provat que la demandada manté una relació afectiva estable amb una nova parella, que resideix al domicili que es va assignar a la filla menor ia la seva mare, com a custòdia en aprovar-se el regulador corresponent.

Aquesta Sala en sentència 641/2018, de 20 de novembre , va declarar:

«(i) El dret d’ús de l’habitatge familiar existeix i deixa d’existir en funció de les circumstàncies que concorren en el cas. Es confereix i es manté mentre conservi aquest caràcter familiar. L’habitatge sobre el qual s’estableix l’ús no és altre que el que la família hagi conviscut com a tal, amb una voluntat de permanència ( sentència 726/2013, de 19 de novembre).

En aquest cas, aquest caràcter ha desaparegut, no perquè la mare i els fills hi hagin deixat de viure, sinó per l’entrada d’un tercer, deixant de servir a les finalitats del matrimoni. La introducció d’una tercera persona fa perdre a l’habitatge la seva antiga naturalesa «per servir en el seu ús una família diferent i diferent», com diu la sentència recorreguda.

«(ii) La mesura no priva els menors del seu dret a un habitatge, ni canvia la custòdia, que es manté a favor de la seva mare. L’atribució de l’ús als fills menors i al progenitor custodi es produeix per salvaguardar-ne els drets.

Però més enllà que se’ls proporcioni un habitatge que cobreixi les necessitats d’allotjament en condicions de dignitat i decòrum, no és possible mantenir-los en l’ús d’un immoble que no té el caràcter de domicili familiar, ja que va deixar de servir els fins que van determinar l’atribució de l’ús en el moment de la ruptura matrimonial, més enllà del temps necessari per liquidar la societat legal de guanys entre els dos progenitors.

«L’interès dels fills no es pot desvincular absolutament del dels pares, quan és possible conciliar-los. L’interès en abstracte o simplement especulatiu no és suficient i la mateixa decisió adoptada al seu dia pels progenitors per posar fi al matrimoni, l’han de tenir ara per actuar en benefici i interès dels seus fills respecte de l’habitatge, un cop s’ha extingit la mesura inicial d’ús, i que en el cas es veu afavorida pel caràcter de guanys de l’immoble i per la possibilitat real de poder continuar ocupant-lo si la mare adquireix la meitat o se’n produeix la venda i adquireix un altre habitatge».

En aplicació d’aquesta doctrina, que la sala d’apel·lació no desconeixia, hem de declarar que la introducció a l’habitatge familiar d’un tercer, en una relació afectiva estable, desnatura el caràcter de l’habitatge, atès que deixa de ser familiar, en el sentit que mantenint-se la menor a la mateixa, es forma una nova parella sentimental entre la seva mare i un tercer que gaudeix d’un habitatge que també és propietat del demandant, que a més abona el 50% del préstec hipotecari.

Per tot això, cal estimar el recurs de cassació, en aplicació de l’ art. 96.1 del C. Civil, declarant que l’habitatge que va ser familiar ha deixat de ser-ho, per la qual cosa deixem sense efecte l’atribució de la mateixa a la menor ia la mare que la custòdia, les quals podran romandre-hi per un temps prudencial d’un any, després el qual hauran de desallotjar-la.

Hem de concretar que l’atribució d’ús de l’habitatge es va acordar en el conveni regulador corresponent, malgrat això l’ art. 90, penúltim paràgraf , del Codi civil estableix la possibilitat de modificar-se si s’alteren substancialment les circumstàncies, com en aquest cas.»