L’informe d’un investigador privat que contradiu eficaçment informes mèdics.

El 28 de maig de 2020, la Sala Penal el Tribunal Suprem va dictar la sentència 259/2020, que en casa una de l'Audiència Provincial d'Alacant, de 18 de juny de 2018, en matèria d'administració deslleial i falsedat en document mercantil.

Article basat en l’original de HAS » Un informe de Recerca Privada contradiu eficaçment informes mèdics «

El 28 de maig de 2020, la Sala Penal el Tribunal Suprem va dictar la sentència 259/2020 , que casa una de l’Audiència Provincial d’Alacant, de 18 de juny de 2018, en matèria d’administració deslleial i falsedat en document mercantil.

Sense entrar en els detalls dels delictes que apareixen a la sentència, sí que posarem èmfasi en altres detalls més interessants pel que fa a la investigació privada i el treball d’un detectiu privat comporta. En canvi, mirem aquesta oració des de la perspectiva d’estudiar l’evidència mitjançant informes de recerca privada ( article 265.1.5 de la LEC ).

Ens trobem davant d’un divorci en què concorre patrimoni comú a nom de societats (comuns també) i alhora coadministrades en règim de solidaritat.

Un informe de Recerca Privada contradiu eficaçment informes mèdics
Un informe de Recerca Privada contradiu eficaçment informes mèdics

Un dels acusats va al·legar bogeria després de l?incident i va exigir que es basessin en l ?art. 383 LECrim . També va proporcionar 2 informes mèdics que certifiquen la situació. L’acusació privada proporciona un informe de recerca privada que informa i enregistra les activitats diàries del subjecte. Sobre aquesta base, el tribunal va sostenir que l?acusat no estava dement. Pel que fa a això, el TS valida la decisió de l’AP

La capacitat per ser motivat pel missatge imperatiu de la norma penal, a la vista del diagnòstic consignat i l’activitat ordinària i quotidiana que desplegava l’acusat deduïda de l’informe de detectius, s’ha de considerar subsistent en termes suficients a les finalitats de prossecució del procés.

Els facultatius no són els cridats a decidir quins pressupostos exigeix l’art. 383 LECrim. La Sala, amb fonament, no va dubtar sobre la capacitat d’autodefensa, que, de fet, l’acusat ha exercit, encara que sigui a través d’un silenci estratègic i legítim. (FD Primer, in fine).

Aquesta decisió no és nova, però ajuda a consolidar una doctrina cada cop més establerta que proposa evitar el formalisme documental i buscar la veritat material. Ningú va registrar els crims. A més, per descobrir la veritat material, res no és millor que la investigació privada.

Els nostres serveis com INVESTICAT DETECTIVES PRIVATS aporten proves a aquest tipus de casos. Un altre cas molt comú relacionat amb informes mèdics i com es fingeix una malaltia són els de baixes laborals fingides .