El teletreball dispara la Picaresca i les empreses contracten detectius privats

Cada cop més empreses utilitzen la figura del detectiu privat per demostrar aquest tipus d’ engany

Investiguen si la persona es troba realment a l’àrea de quarantena o si està complint amb el seu horari de teletreball. Alguns empleats utilitzen el teletreball per beure cervesa, participar en tornejos de tennis de taula o anar al gimnàs.

Detectius privats teletreball
Hi ha molts treballadors que realment treballen des de casa.
Altres no ho fan i aprofiten la confiança per fer activitats personals durant l’horari professional

A causa del COVID i de la necessitat de teletreballar de molts empleats s’ha disparat la picaresca típica del caràcter del Sud d’Europa. Molts empleats han aprofitat aquest fet per fer activitats de caràcter personal en lloc d’estar al seu domicili treballant.

Des d’anar al Gimnàs, passant per fer compres personals, fins a anar-se’n amb un amic a prendre un cafè (quan les restriccions ho han permès) són moltes de les actuacions que han pogut gravar o fotografiar els investigadors privats en el transcurs de les seves investigacions .

Les empreses espanyoles, després de notar un descens significatiu en la productivitat d’alguns dels seus treballadors, han decidit passar a l’acció i contractar investigadors privats per demostrar aquest tipus de pràctica tan deslleial i que suposa unes pèrdues importants a nivell econòmic que se sumen a les que ja de per si estan produint aquesta situació de pandèmia.

Investicat Detective privado

El seguiment realitzat pels detectius aconsegueix documentar com aquests treballadors deslleials, en lloc d’estar al seu lloc de treball, que de manera momentània és al seu domicili, aprofiten la confiança dipositada en ells.

Com fa un detectiu privat aquesta investigació?

Per a aquest tipus de serveis cal un parell o tres de dies de proves. És molt important poder demostrar una reiteració en la conducta i que l’empleat no pugui dir que va ser una cosa puntual i fins i tot poder justificar d’alguna manera aquesta conducta.

S’aconsegueixen proves gràfiques de les activitats i es plasmen en un informe que es lliura posteriorment al client.

Si aquest informe conté les proves suficients i força clares, l’empresari ha de prendre la decisió consultant-la amb el seu departament legal sobre com actuar. de vegades simplement se’ls dóna una crida d’atenció, però si es pot utilitzar fins i tot com a motiu d’acomiadament justificat.

Però per poder contractar aquests serveis ha d’existir un interès legítim i una sospita seriosa que aquesta irregularitat s’està cometent. Un control puntual dels treballadors per verificar si estan o no treballant, per descobrir que no ho fan, és suficient per iniciar una investigació realment més profunda que permeti demostrar que és una cosa habitual i poder actuar en conseqüència.

No cal dir que tots els detectius privats legalment habilitats ratifiquem els informes en seu judicial de ser necessari i el nostre testimoniatge és equiparable al de perit en el moment de prestar declaració davant del jutge.

Font: 20minuts