DETECTIUS PRIVATS CONTRA ELS MALS TRACTES: Ontiveros, regidor no adscrit de l’Ajuntament d’Elx, portarà a ple un conveni amb investigadors privats

El regidor va argumentar que aquest servei no incorrerà en cap cost, perquè el col·legi oficial té un torn per a aquest tipus de casos.

El regidor independent Eduardo García-Ontiveros proposarà al ple d’aquest dilluns que l’Ajuntament d’Elx i el col·legi oficial de detectius privats de la Comunitat Valenciana signin un conveni per combatre la violència de gènere.

Aquest ha recordat que el servei d’investigadors privats «es va centrar a trobar proves de la veritat perquè poguessin ser utilitzades davant de les autoritats judicials». García-Ontiveros va afegir: “És al jutjat on s’han de determinar objectivament aquests temes. Si l’Ajuntament pot col·laborar per assolir aquest objectiu, llavors és el moment de fer un pas endavant”.

En aquesta proposta es va aprovar un conveni que «no es gastaran diners a la tresoreria municipal o damnificats amb menys recursos, perquè el cost d’aquests professionals anirà a càrrec d’aquest col·legi oficial i es brindaran trasllats especials de detectius». Si el presumpte agressor va incomplir sistemàticament les seves responsabilitats de pensió alimentària o pensió compensatòria, i la responsabilitat li va ser imposada per decisió judicial, pot ser sotmès a verificació judicial.