Com vaig contractar un detectiu i va aconseguir demostrar que una baixa per depressió era falsa?

Sóc un empresari de Barcelona i us explicaré com vaig contractar un detectiu privat .

El meu nom és Carlos Gutiérrez (en veritat és fals per amagar la meva identitat). Tinc una empresa de construcció i reformes (això si és veritat), i, encara que mai no m’ho imagini, vaig acabar sol·licitant els serveis d’una agència de recerca privada . Va ser una decisió molt encertada i reeixida i després de l’experiència, Ferran, el detectiu privat que va portar el meu cas, em va demanar si podia fer-li una ressenya positiva a Google i vaig acabar escrivint-li aquest article.

Baja laboral fingida por depresion y ansiedad
Les baixes al sector de la construcció són molt habituals i gairebé sempre per treballar en un altre lloc a B o per compte propi

Tinc una petita empresa de construcció i reformes i dono feina a 6 persones entre peons d’obra i paletes més qualificats. Un d’ells va començar amb mi molt jovenet i sense experiència i després d’anys de treballar colze a colze ja podia delegar-li moltíssima feina (alguna la feia millor que jo i tot).

Aquest noi en qüestió, que era molt bon treballador, em va preguntar si els dies que no treballava amb mi podia fer alguna reforma per a familiars o coneguts i si el podria deixar material. La meva resposta va ser que sí, que sense cap problema. Podia comptar amb mi pel que fos i per descomptat tenia el meu material i eines a la vostra disposició.

Baja laboral por depresión

Què va provocar que el meu treballador fingeixi la baixa laboral?

Treballàvem la nostra jornada de dilluns a divendres i el cap de setmana podia fer el que volgués. Vam estar amb aquesta dinàmica durant un parell de mesos, però de seguida vaig començar a notar que el seu rendiment disminuïa, que venia els dilluns cansat i que segons avançava la setmana encara en descendia més el rendiment.

Un dia m’hi vaig asseure per parlar i em va dir el que ja m’imaginava que m’havia de dir; que alguns caps de setmana treballava dissabte i diumenge i no podia descansar prou. En aquell moment em vaig haver de posar una mica més «cap» i dir-li que no hi havia hagut cap problema fins aleshores, però que si la seva feina els caps de setmana significaria que la seva feina durant la setmana es veuria perjudicada, hauria de plantejar-se baixar el ritme els caps de setmana.

Ho va entendre i em va demanar disculpes. També em va dir que tenia compromís amb un parell de reformes i que durant dos caps de setmana més hauria d?estar treballant. No li vaig posar cap problema.

Al cap d’un mes em va comentar que li havia tornat a sortir una feina i que per poder complir i no afectar la feina amb mi, em volia demanar permís perquè un dels peons l’ajudés. Li vaig dir que sense problema sempre que no m’afectés a mi durant la setmana. I efectivament va arribar dilluns donant-ho tot. Aquest acord es va allargar de manera puntual sempre que ho demanava i complia sense cap problema.

Però un dia va arribar amb mal d?esquena per un cop durant el cap de setmana. Aquella mateixa tarda va agafar la baixa i va estar 10 dies o més sense venir, la veritat que no ho recordo.

Aquí em vaig adonar: «El meu treballat m’enganya a la seva baixa laboral»

Quan es va reincorporar li vaig dir que s’havia de replantejar això del cap de setmana perquè ja m’estava afectant massa i va tornar a la normalitat. Un dia es va agafar la jornada lliure per a assumptes propis i vaig haver de demanar a un dels peons que m’ajudés en una tasca concreta. Mentre treballàvem el noi em va dir que podia enguixar la paret, que la setmana que l’altre noi va faltar el va ajudar durant el dissabte i diumenge a enguixar en un pis. VAN SALTAR LES ALARMES!!!! Com que li vas estar ajudant? No estava de baixa?

De seguida el noi es va adonar de la ficada de pota i va començar a balbucejar li vaig dir que estigués tranquil. Que no li diria res i menys que li ho havia dit ell, però em guardava aquesta informació per més endavant.

Mi trabajador finge la baja laboral

Al cap de dues setmanes em va tornar a demanar el material per al cap de setmana i llavors li vaig dir que no, que ho sentia molt però que ja estava treballant molt i que potser era el moment de començar a utilitzar el seu material i que a més feia poc que havia patit una lesió i no volia que recaigués, que ho necessitava al 100%.

Es va enfadar molt amb mi, em va dir que s’havia compromès perquè jo li havia dit que no hi havia problema i que ara quedaria malament per culpa meva. Li vaig contestar que no tenia la meva aprovació però que no podia impedir-li fer el que volgués en cap de setmana i que tampoc no m’assabentaria si ho feia, però que amb les meves eines no.

Al dia següent no es va presentar a treballar al·legant una baixa per estrès i ansietat amb revisió mèdica a les 2 setmanes.

Sabia de sobres que el motiu de la baixa era poder anar a treballar a l’altra obra amb què s’havia compromès.

Vaig parlar amb el meu gestor/advocat i em va dir: Si aconsegueixes proves que està treballant podràs prendre les mesures necessàries, fins i tot acomiadament procedent arribat el cas.

Vaig decidir contractar un Detectiu Privat especialista a descobrir una baixa laboral fingida

Vaig buscar un detectiu privat per Google i vaig trobar INVESTICAT i em va atendre Ferran Rocandio. Des del primer moment em va assessorar en tot allò que es podia i no es podia fer. En com s’havia d’enfocar la possible investigació , la consecució de les proves, es va oferir a parlar amb el meu advocat per crear una estratègia, ja que al cap ia la fi, com em va dir el detectiu privat, seria el meu advocat el que s’encarregara de defensar els meus interessos i que el investigador privat i el vostre informe és una eina que l’advocat utilitzarà per consolidar el cas.

contratar un detective privado baja laboral fingida

Els detalls de la investigació no els donaré per no violar la intimitat de ningú (cosa que em va recalcar Ferran que era fonamental perquè la investigació fos acceptada judicialment i que no podia fer públic aquest informe, només utilitzar-se en seu judicial). Però el que sí que us explicaré és que va aconseguir gravar-ho carregant material en una furgoneta que algú li havia deixat, descarregant aquest material en una finca , el va gravar baixant runa, va fer aquesta feina durant 3 dies i va quedar demostrat que el meu treballador estava fingint la baixa i realitzant una obra durant el seu període d’incapacitat temporal. A més de manera indirecta ho va veure diverses vegades baixant a un bar que hi havia a prop i on es va demanar fins a 3 cerveses durant el dia, va menjar amb vi i es va prendre un orujo d’herbes en finalitzar el dinar. Aquest fet és important perquè quan una persona està de baixa per depressió i ansietat solen donar medicació tant per a la depressió com per a l’ansietat i aquesta és totalment incompatible amb el consum d’alcohol.

No oblidem que quan una persona està de baixa no només no pot fer activitats incompatibles amb el motiu de la baixa que algui sinó que ha d’adequar repòs i cura perquè la seva recuperació sigui el més ràpida possible. I el consum d’alcohol amb la possible medicació prescrita no compleix aquesta norma (independentment que s’estigui prenent la possible medicació prescrita o no)

Consulta'ns el teu cas sense compromís

Aquest és un cas real d’una investigació que vam fer fa uns mesos i el nostre client va quedar molt satisfet. Va tenir la consulta gratuïta i tot l’assessorament necessari abans de prendre una decisió. No et quedis amb el dubte i contacta amb nosaltres

Un hombre en baja laboral por una lesión en la espalda, jugando al padel, representado con un alto nivel de detalle y precisión al estilo de una pintu

La Ley 05/2014, Detectives Privados y el Control de las Bajas Laborales: Un Análisis

La Ley 05/2014, Detectives Privados y el Control de las Bajas Laborales: Un Análisis La Vigilancia de las Bajas Laborales: El Papel Crucial de los Detectives Privados Según la Ley 05/2014 Contact us Articulo En octubre de 2022, El País publicó un artículo que destacaba el creciente uso de detectives privados por parte de las empresas para investigar posibles fraudes en las bajas laborales. Según el informe de absentismo laboral de Adecco del segundo trimestre de 2022, las bajas por enfermedades comunes o accidentes no laborales son el principal motivo de ausencias de los trabajadores en las empresas, y es

Llegir més »
Cuanto cuesta un detective privado

¿Qué se le paga a un detective privado?

Factores que influyen en el precio de un detective privado en España En España, el precio de un detective privado depende de varios factores, como los servicios que se requieren, la duración del trabajo, el grado de dificultad y la ubicación. La Ley de Seguridad Privada 05/2014 y la homologación de la TIP expedida por el Ministerio de Interior y la Policía Nacional garantizan la calidad y legalidad del trabajo realizado por estos profesionales. Tarifas mensuales y por hora Las tarifas mensuales promedio para un detective privado en España van desde 300 € + IVA hasta 3.500 € o más,

Llegir més »
Actos de Investigación y Medios de Prueba

Actos de Investigación y Medios de Prueba en el Proceso Penal: Distinción y Aplicación según la Ley

Actos de Investigación y Medios de Prueba en el Proceso Penal: Distinción y Aplicación según la Ley Introducción a la investigación y a los medios de prueba. En este artículo, examinaremos la necesaria distinción entre los actos de investigación y los medios de prueba en el proceso penal según la Ley, así como las situaciones en que los actos de investigación pueden tener valor probatorio de acuerdo con los artículos 729.1, 729.2 y 730 de la Lecrim. La Prueba en el Proceso Penal. La prueba es la actividad procesal destinada a convencer al juzgador de la verdad de los datos

Llegir més »
Ley de seguridad privada 05 2014 y detectives privados

La Investigación Privada en España y la Ley de Seguridad Privada 05/2014

Ley de Seguridad Privada 05/2014 en España: Vinculación y Regulación de los Detectives Privados Introducción a la Ley de Seguridad Privada 05/2014 La Ley de Seguridad Privada 05/2014, promulgada el 4 de abril de 2014, regula con detalle el sector de la seguridad privada en España. Esta legislación esencial define los parámetros legales para todas las actividades asociadas con la seguridad privada, incluyendo el papel crucial de los detectives privados y las agencias de investigación. Los Detectives Privados según la Ley de Seguridad Privada 05/2014 El Artículo 48 de la Ley 05/2014 define a los detectives privados como personal de

Llegir més »
Detective Privado Barcelona

Sentencia que reconoce la utilización del Detective Privado por parte de una empresa

La sentencia STSJ CLM 273/2022 reconoce la utilización del la figura del Detective Privado por parte una empresa, para investigar la excedencia que pidió una trabajadora para cuidar de sus padres. La investigada reclamaba que se declarara su despido nulo por, según ella, vulnerarse sus derechos fundamentales, los de sus hijos y los de sus padres. Vamos a desgranar como dicha sentencia justifica el uso de un investigador privado y que dice al respecto de la supuesta vulneración de derechos fundamentales. PUEDES BAJARTE LA SENTENCIA EN ESTE ENLACE: Utilización de detective privado Sentencia STSJ CLM 273/2022 Como en todas las

Llegir més »

Com vaig contractar un detectiu i va aconseguir demostrar que una baixa per depressió era falsa?

Sóc un empresari de Barcelona i us explicaré com vaig contractar un detectiu privat . El meu nom és Carlos Gutiérrez (en veritat és fals per amagar la meva identitat). Tinc una empresa de construcció i reformes (això si és veritat), i, encara que mai no m’ho imagini, vaig acabar sol·licitant els serveis d’una agència de recerca privada . Va ser una decisió molt encertada i reeixida i després de l’experiència, Ferran, el detectiu privat que va portar el meu cas, em va demanar si podia fer-li una ressenya positiva a Google i vaig acabar escrivint-li aquest article. Tinc una

Llegir més »
detectives para empresa